Parhaat vlog-kamerat 2017

Casey Neistatin legendaarinen setup
Casey Neistatin legendaarinen setup

Yksi kaverini on yrittänyt houkutella minua nyt useampaan kertaan aloittamaan vlogia. Vaikka en nyt olekaan vielä ihan varma siitä onko video oikea media sisällölleni, katselin silti vähän sopivia kameroita vlogia varten.

Näitä kaikkia kameroita on suositeltu vahvasti nimenomaan vlog-käyttöön.

Sony a7R II

Tämä Sonyn kamera tuntuu olevan jonkinlainen vlog-kameroiden ”holy grail” tällä hetkellä. Hyvinä puolina on nopea automaattinen tarkennus sekä mahdollisuus laadukkaaseen 4K-laatuiseen videoon. Sony a7R II on myös kompaktin kokoinen.

Huonona puolena voi pitää hintaa sekä sitä että objektiivivalikoima on vähän rajoittunut. Kamerasta ei myöskään näe itseään kuvatessaan eikä näyttöä voi kosketella.

Hintaluokka: 3000 € runko

Canon EOS 5D Mark III

Tämä Canonin kamera on suunnilleen samalla tasolla laadullisesti Sonyn a7R:n kanssa. 4K ei onnistu mutta kuvanlaatu on aivan priimaa.

Hintaluokka: 3000 € runko

Canon EOS 70D tai Canon EOS 80D

Tämä kamera taisi nousta suosioon lähinnä siksi että Casey Neistat käytti juuri tätä kameraa. Hinnaltaan tämä on noin kolmasosa kahdesta yllä olevasta. Kuvanlaatu on erittäin hyvä. Kaveriksi tämä kamera ottaa yleensä Rode Videomic -mikrofonin sekä Gorillapod-alustan.

Hintaluokka: 1000 € runko + 1000 € muut

Canon PowerShot G7 Mark II

Canonin G7 vaikuttaa mielestäni jonkinlaiselta täydelliseltä yhdistelmältä pientä kokoa, erinomaista videon kuvanlaatua sekä kohtuullista hintaa. Tässä kamerassa on lisäksi kosketusnäyttö, jonka saa käännettyä osoittamaan itseä kohti.

Miinusta G7 on saanut mikrofonistaan, jonka äänenlaatu ei ole vielä aivan kiitettävällä tasolla. Kameraan ei myöskään saa kiinni erillistä mikrofonia.

Jotkut vaikuttavat ottavan äänen iPhonesta tai erillisestä nauhurista.

Hintaluokka: 700 € (koko paketti)

Älypuhelin

Myös tuota 700 euroa halvempia kameroita löytyy. Pari vuotta sitten moni vlogaaja käytti Canonin S120 -kameraa. Älypuhelinten videon laatu on kuitenkin parantunut huimasti.

Näyttäisikin siltä että jos et halua sijoittaa 700 euroa erilliseen kameraan, paras vaihtoehto on käyttää kuvaamiseen älypuhelinta.

Toivottavasti tästä oli jotakin apua. Otan mielelläni vastaan kommentteja. Tein tämän lähinnä omien ajatuksieni kokoamiseksi.

Kannattaa katsoa myös Casey Neistatin vanha selitys kamerojen kuvanlaadun ja hinnan suhteesta.

Parhaat vlog-kamerat 2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *