Ilmainen pohjapiirustusohjelma

Tekemäni pohjapiirustus
Tekemäni pohjapiirustus

Olen harkinnut työhuoneen vuokraamista Hämeenlinnan Visamäessä sijaitsevasta Innoparkin toimistorakennuksesta. Toimisto olisi mahdollista vuokrata kalustettuna, mutta pyydän huvikseni Ikean yrityspalvelusta tarjouksen kalusteista huoneeseen. Ikea pyysi minulta seuraavia tietoja sisustussuunnitelmaa varten:

Onko sinulla mittakaavassa olevaa pohjakuvaa jonka voit lähettää s-postilla? Mikäli pohjakuva löytyy dwg- muodossa on se aina parempi suunnittelun kannalta. Pohjakuvan lisäksi tarvitsemme huonekorkeuden, mahdolliset ikkunoiden korkeudet, patterit jne. Lisäksi valokuvat tilasta nykyisellään ovat avuksi suunnittelussa. Listaa mukaan myös toiveesi, tyyli, budjetti jne.

Suunnittelemme ainoastaan IKEAn kalusteilla. Mikäli teillä on joku vanha kaluste jonka haluatte säilyttää, tarvitsemme sen mitat.

Valmis suunnitelma sisältää pohjakuvan kalustettuna, kuvamateriaalia valitsemistamme kalusteista sekä hintatarjouksen suunnitelman pohjalta.

Yritysasiakkaille on myös poiminta,- kuljetus – sekä asennuspalvelu.

Kysyin Innoparkista pohjakuvaa toimistohuoneesta ja vastaus oli jotain huvittuneisuuden ja ihmetyksen väliltä. ”Ei meillä sellaisia ole”, kuului vastaus. No, kävin sitten tänään mittailemassa huoneen mitat paperille. Paperistani tuli kovin suttuinen, joten ajattelin piirtää kuvan aluksi Powerpointilla tai Photoshopilla. Ajattelin, että tähän täytyy olla helpompikin ratkaisu. Pieni Google-hakeminen löysi tulokseksi sivuston http://www.floorplanner.com, josta löytyvällä ilmaisella Flash-sovelluksella pystyi tekemään pohjapiirustus-kuvia ilmaiseksi netissä ilman minkään kökön Windows-ohjelman hakemista ja asentamista omalle koneelle.

Sain noin vartissa aikaiseksi seuraavan pohjakuvan tulevasta työhuoneestani. Kuva on jopa mittakaavassa. Katsotaan, kelpaako tuo Ikealle.

Ilmainen pohjapiirustusohjelma

2 kommenttia artikkeliin ”Ilmainen pohjapiirustusohjelma

  1. Miksu sanoo:

    Näyttää hyvältä. Itse olen tehnyt pohjapiirrustuksia viivottimen ja harpin avulla. Tietokoneella kuitenkin helpompaa ja nopeampaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *